Table d’hotes

Votre hôte prépare les repas

Votre hôte prépare les repas

Uw gastheer en gastvrouw zijn allebei foodfreaks. Tijdens hun reizen schuimen ze stelselmatig de bezochte landen af naar specialiteiten. Alles wat bij Bourg de Mat op tafel komt is zelfgemaakt. Nelly en Marcel zijn aanhangers van de SlowFood filosofie, die uitgaat van biodiversiteit en gebruik van locale producten in de oorspronkelijke seizoenen. Uw krijgt hier de lekkerste gerechten voorgeschoteld, op basis van lokale ingrédienten, veelal afkomstig uit de eigen moestuin of aangeschaft bij kleine lokale producenten. In de zomer is er aan overschot, met name aan fruit. Dit wordt in huis verwerkt tot jams, confitures en andere conserven. Op het wisselende table d’hotes menu komen gerechten voor uit alle windrichtingen, maar toch hoofdzakelijk geënt op de Mediterrane keuken. Enkele voorbeelden zijn: Petit Cassoulet, Saltimbocca a la Romana, huisgemaakte Confit de Canard, Kalfswangen met trompettes des morts, en Nougat Glacée. Nelly maakt diverse aperitiven, zoals vin de noix, d’orange en vin de peche.

Het « table d’hotes » menu bestaat uit een driegangen menu (voor- hoofd- en nagerecht) inclusief een aperitief, wijn en koffie. Prijs voor 2011 is 20,- euro per persoon.

Reservering hiervoor is noodzakelijk.

 

Wat is een chambres en table d’hotes eigenlijk precies?
U bent te gast bij de eigenaren in een privé woning. De nadruk ligt op een ongedwongen maar persoonlijk contact in familiale sfeer. Tijdens het diner wordt de dag besproken, en bij het ontbijt zijn uw gastheer en -vrouw u behulpzaam bij het opstellen van uw programma voor de dag. Zij kennen de omgeving als geen ander, en kunnen daardoor goed inschatten waar uw belangstelling ligt.
Een table d’hotes is geen restaurant. Het menu staat vast, er is geen mogelijkheid voor ‘a la carte’ Het diner is alleen toegankelijk voor gasten van Bourg de Mat, die hiervoor bij de familie kunnen plaatsnemen aan tafel.